Bespaartip

BespaarTip: Besparen met wasdroger

geplaatst in: BespaarTips, Energie besparen

Laat zon en wind voor je werken

Gebruik indien mogelijk geen wasdroger maar laat de was buiten drogen of binnen op een waslijn. Een wasdroger verbruikt gemiddeld € 88. Als je voortaan een kwart van je wasgoed aan de lijn hangt, bespaart je dus ca. € 22.  Als binnen droogt zorg ook voor voldoende ventilatie.

Centrifugeer goed

Centrifugeer je wasgoed goed voordat je het in de wasdroger doet. Een hoog centrifugeertoerental zorgt voor minder restvocht in het textiel en een kortere droogtijd.

Type wasdroger

Als je  een conventionele droger koopt (condensatie of luchtafvoer), kies dan een model met vochtsensor. Drogers met vochtsensor ‘voelen’ wanneer je was droog is en draaien hierdoor niet langer dan nodig.

Of nog beter;  kies dan voor een warmtepompdroger, deze verbruikt 50% minder elektriciteit. Een warmtepompdroger werkt net als een conventionele droger op elektriciteit maar produceert warmte door het samenpersen van lucht. Een gasaansluiting of luchtafvoer is niet nodig. Het water wordt (net als een condensdroger) afgevoerd via een condensafvoerslang of reservoir. Omdat de droogtemperatuur lager is, kunt u in de warmtepompdroger ook temperatuurgevoelig textiel drogen. De warmtepompdroger is daarnaast stiller dan een conventionele droger.