Muurisolatie snel terugverdiend

Goede muurisolatie, snel terugverdiend !

geplaatst in: Energie besparen, Isolatie

Als de muren van een woning niet geïsoleerd zijn, gaat ongeveer 20% van alle warmte via de muren verloren. Bij goede muurisolatie hoeft de verwarming minder vaak aan te slaan om de woning op te warmen. Dit leidt tot een lager gasverbruik en meer comfort als gevolg van minder koude straling. En een lagere CO2-uitstoot, wat helpt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. Financieel gezien worden de investeringskosten voor spouwmuurisolatie en dakisolatie over het algemeen het snelst terugverdiend.

Meestal zijn spouwmuren goed te isoleren, maar in sommige gevallen is spouwmuurisolatie af te raden vanwege bijvoorbeeld mogelijke vochtproblemen achteraf. Om dit te kunnen beoordelen is het nodig om vooraf de muren en de tussenliggende spouw te inspecteren.

Voordelen van muurisolatie:
  • meer comfort (behaaglijk, minder koude en tocht)
  • stiller in huis, de isolatie dempt geluiden van buitenaf
  • lagere energierekening
  • beter voor het milieu en tegen klimaatverandering
  • de investering wordt terugverdiend door besparing op uw energierekening en eventuele subsidie (zie subsidies op onze site)
  • de woning wordt meer waard (ook door een beter energielabel)

<<lees meer>>