Bespaartip

BespaarTip: Verwarmen

6 maal een Bespaartip verwarmen

  • De eerste bespaartip verwarmen is: zet je thermostaat als je thuis bent één graad lager dan je gewend bent. Als je bezig bent, is 20 graden vaak warm genoeg. Hiermee bespaar je ca. 6% van je energiekosten tot wel 70 euro per jaar.
  • Zet de thermostaat op 15 graden als er overdag niemand thuis is. Bij vloerverwarming is het advies 17 tot 18 graden. Dit kan je een besparing va. 130 euro per jaar opleveren.
  • Als je de thermostaat een uur voordat je gaat slapen al op 15 graden zet, bespaar je gemiddeld nog eens 15 euro per jaar. Je kan ook een klokthermostaat nemen met instelmogelijkheden zoals nachtverlaging.
  • Zet je thermostaat ’s nachts op 15 graden, daarmee bespaar je gemiddeld 80 euro per jaar. Maar: heb je vloerverwarming? Zet je thermostaat dan op 17 of 18 graden, anders duurt het opwarmen te lang.
  • Verwarm je slaapkamer niet. Daarmee bespaar je gemiddeld 60 euro per jaar. Wil je een warm bed? Gebruik dan een dikker dekbed of eventueel een elektrische deken. Een frisse en goed geventileerde slaapkamer is ook beter voor je gezondheid en nachtrust.
  • Verwarm en verlicht alleen de ruimtes waar je veel bent en sluit alle deuren in je huis. Met een deurdranger gaan deuren automatisch dicht. Hiermee bespaar je gemiddeld 190 euro per jaar. Er zijn ook mogelijkheden op gebied van toegangsdetectie.

Door middel van deze bespaartips voor het verwarmen van je woning kun je de geplande prijsstijging voor energiekosten het hoofd bieden. Kijk maar eens goed naar het gedrag binnen je huishouden, misschien vind je nog wel meer punten waarop je, zonder je wooncomfort op te geven, kunt besparen.

Wil je een compleet bespaaradvies van een professional, kijk dan eens verder op ons site. Bijvoorbeeld hier