Bespaartip

BespaarTip: Daltarief

Als je een dubbele energiemeter hebt, gebruik elektrische apparaten dan zo veel mogelijk tijdens de daltarief-periode. Bijvoorbeeld de wasmachine, wasdroger en vaatwasser. Controleer wel of je ook voor dubbeltarief wordt afgerekend. In sommige plaatsen wordt standaard een meter met twee telwerken geplaatst. Dit wil echter niet zeggen dat ook dubbeltarief berekend wordt. Bij dubbeltarief vind je twee verschillende tarieven op je energienota. In het grootste deel van het land is het daltarief tussen 21:00 uur ’s avonds en 07:00 uur ’s ochtends. Echter in sommige regio’s begint het daltarief om 21:00 uur ’s avonds. Voor alle regio’s geldt ook het daltarief in de weekenden.

Besparing per jaar op basis van verbruik in de daluren in plaats van de piekuren kan ca. 20 euro bedragen.