Gemonteerde zonnepanelen op dak

Zonnepanelen kopen goedkoper dan je denkt

geplaatst in: Energie besparen, Zonnepanelen

Zelf energie opwekken wordt de trend van deze eeuw. We moeten wel want gas raakt op en er komen steeds meer gasloze wijken. Als je wil besparen op energiekosten dan zijn zonnepanelen de ideale oplossing. Zonnepanelen zijn de afgelopen periode steeds goedkoper en beter geworden. Je hebt afhankelijk van je omstandigheden al gauw 10 zonnepanelen voor ongeveer € 3700.-. Door de toenemende kosten van energie, in de vorm van belastingen en heffingen wordt het nog sneller interessant om ze te kopen en de terugverdientijd verkort. En door de steeds mooiere en betere en panelen heb je minder panelen nodig om meer energie op te wekken.

Opbrengst zonnepanelen NederlandNederland is een prima land voor zonnepanelen.

Ook als is Nederland niet de meest zonnige plek op aarde. Toch is ons land ideaal voor zonnepanelen, er is voldoende zon en daglicht. Voor opwekken van stoom heb je niet per sé zon nodig maar ook met gewoon daglicht wek je stroom op. Dus ook op een heldere winterse dag met vorst wek je stroom op. Neemt niet weg dat zomers zonlicht de meeste stroom opwekt.

Zonnepanelen kopen is een slimme investering

Geld op de bank levert bijna niets op en het rendement op zonnepanelen is hoog te noemen. Je behaalt al gauw een rendement dat vergelijkbaar is met 6 á 7 procent spaarrente. Een ander voordeel is dat als je zonnepanelen aanschaft je de betaalde btw kunt terugkrijgen. Daarnaast geven sommige gemeenten en provincies subsidie voor zonnepanelen, wat de aanschaf nóg voordeliger maakt.
Maar kijk ook eerst eens je huis rond of je geen energie slurpende apparaten hebt. Vervanging ervan scheelt veel energie en dan bespaar je ook weer op de aanschaf van het aantal zonnepanelen. Zonnepanelen verdien je afhankelijk van je omstandigheden tegenwoordig al binnen ongeveer 6-7 jaar terug en ze gaan gemiddeld 25 jaar mee! Dus je kan zelf goedkoop leverancier van je eigen groene stroom worden. Daarnaast draag je ook nog bij aan een schonere duurzame wereld.rendement-zonnepanelen

Misschien interessant om een gratis bespaaradvies aan te vragen.