dakisolatie

Van een koude, tochtige zolder naar een warme behaaglijke leefruimte.

De situatie voor dakisolatie

De bewoners hadden De Bespaarvakman uitgenodigd om energiebesparende en comfort verhogende maatregelen te treffen. Zij wilden een comfortabele leefruimte creëren op de zolderverdieping. Op dubbel glas na, was de woning uit 1972 niet geïsoleerd. De zolder werd alleen gebruikt voor opslag. De ruimte was te koud en te donker om als leefruimte te gebruiken. Tussen de kieren van het houten dakbeschot keek je tegen de dakpannen aan. De kou kwam via de open trap naar beneden, waardoor men ook op de eerste verdieping last van tocht had.

Het advies

Na bestudering van de mogelijkheden was ons advies om de spouwmuren en het dak aan de binnenkant te isoleren maar ook om geïsoleerde dakramen aan te brengen. Hierdoor werd voldaan aan de subsidievoorschriften en paste dit voorstel binnen de budgettaire wensen van de bewoners. Via een niet geïsoleerd dak gaat ongeveer 30% van alle warmte in de woning verloren en via de wanden/muren 15%. We hebben gekozen voor 14 cm ISOVER comfortpanel met isolatiewaarde van RC 4,1  met mooie witte afwerkplaten. Dat gaf ook nog eens extra ruimtelijk effect. Ook was de elektra op zolder zeer oud en onveilig, deze was aan vervanging toe.

De Bespaarklus

De Bespaarvakman heeft de zolder aan de binnenzijde geïsoleerd en de elektra installatie op zolder vernieuwd. Ook meteen extra contactdozen aangelegd. Het leggen van het laminaat, het schilderwerk en het plaatsen van het dakraam is door de klant zelf uitgevoerd. Al met al een tevreden klant omdat er vanuit een totaalvisie een geïntegreerde aanpak plaats had. De Bespaarvakman is adviseur en regisseur voor de totale klus en in dit geval ook de uitvoerder.

Resultaat:

–       Leefruimte erbij

–       Meer comfort (behaaglijkheid) in de gehele woning

–       Veilige elektra

–       Lagere energierekening

–       De investering wordt in 4 a 5 jaar terugverdiend

–       Waardevermeerdering van de woning.