Plaatsing DUCO mechanische ventilatie

Mechanische ventilatie in je huis: de longen van je woning

“Onze woning heeft natuurlijke ventilatie met een ventilatiebox op zolder en roosters in de kozijnen. We wilden en konden aan onze installatie weinig wijzigen want dat was voor een deel een gegeven. Onze ventilatiebox was inmiddels 17 jaar oud en deze werkte op wisselstroom, hetgeen jaarlijks extra energiekosten veroorzaakte. Hij begon steeds meer lawaai te produceren, dat maakte de keuze voor een nieuwe een stuk makkelijker. Ook de afvoer was een sta in de weg voor onze zoon van 1.99 cm. Hij moest altijd bukken om op onze studeer/zolderkamer te komen. Bij de bouw had men kennelijk geen rekening gehouden met deze lengte. Men heeft indertijd gekozen voor de ‘goedkoopste’ weg van de minste weerstand, direct naar het schoorsteenkanaal. De lelijke pijp direct in het zicht bij de ingang was inmiddels ook voor ons een punt van irritatie geworden.

Besparen met Mechanische Ventilatie

Hét ideale moment om en energie te besparen, een praktische oplossing te vinden voor de toegang, het binnenklimaat te optimaliseren en het geluid te minimaliseren. Maar wat zijn de mogelijkheden en is het slimste om te doen? We kwamen uit bij De Bespaarvakman. Hij had een aantal goede ideeën en kwam met het beste totaaladvies voor gecontroleeExtra advies, vervang de ronde buis door een platte voor circa 10 cm meer ruimterde toevoer van verse lucht en efficiënte luchtafvoer. We hadden nooit zo stilgestaan bij het feit dat een goed binnenklimaat de basis vormt voor je gezondheid. We kregen van De Bespaarvakman een zeer overzichtelijk kostenplaatje verwerkt in een heldere offerte. En ook handig, met hem hadden we maar één aanspreekpunt want hij zorgde ook voor de complete uitvoering. Hij had een aantal mogelijkheden maar adviseerde de op gelijkstroom werkende en fluisterstille DUCO Silentbox met vochtsensor. Hierdoor gingen we bijna € 70,- per jaar besparen op elektra kosten en minder geluid waarnemen.

Niet alleen een bespaaradvies

Ook adviseerde hij de ronde afvoer te vervangen voor een plat buissysteem, zodat onze zoon zonder zijn hoofd te stoten er onder door kan, we gingen 10 cm doorloophoogte winnen. De Bespaarvakman gaf het advies om gelijk de afvoerkanalen te reinigen, ventielen af te stellen en het platte buissysteem wit te spuiten. Voor de studeerkamer had hij de tip om een extra ventilatieventiel te maken waarmee we een ideaal ‘studeerklimaat’ konden creëren. En het vieze vergeelde rooster in de badkamer te vervangen voor een gemakkelijk te reinigen design rooster. Dit kostte wel wat extra maar is wel veel mooier én comfortabeler. Veel vliegen in een klap dus. Hij attendeerde ons ook op het feit dat een vochtsensor automatisch het teveel aan vocht kon afzuigen. Vocht verwarmen kost immers ook extra energie, kan schimmels op de muren en plafonds veroorzaken en kan een bron vormen die allergieën kan gaan veroorzaken. In de badkamer hebben we de standenschakelaar behouden om bij intensief douchegebruik het overtollige vocht versneld te kunnen afvoeren. Hiervoor hebben we een nieuwe 4- standenschakelaar aangeschaft. De vochtsensor doet bij vochtig weer en aanwezigheid van extra veel badkamerbezoek zijn werk.

Blij met het resultaat

Al met al hebben we meer uitgegeven dan oorspronkelijk de bedoeling was, maar dat was onze keuze. Nu hebben we wel een veel comfortabeler binnenklimaat door de verbeterde ‘fluisterstille’ mechanische ventilatie installatie. Door het lagere energieverbruik verdienen we het systeem vanzelf weer terug. Gemak en wooncomfort en dat allemaal in één keer geregeld door De Bespaarvakman. Dat is ook wat waard!”