logo_Dbv_verloop_a4_strip

Diverse subsidies energiebesparing

Een energiezuinige woning heeft lage energielasten, is comfortabel en met een goed ventilatiesysteem heeft de woning een gezond binnenklimaat.

In Nederland willen we in 2050 naar een CO2-neutraal en circulaire economie. Het doel is om slimmer met grondstoffen en materialen om te gaan door deze maximaal te benutten en zoveel mogelijk her te gebruiken. Ook de uitstoot van schadelijke broeikasgassen beperken hoort daar bij. De overheid helpt daarbij met advies, kennis, subsidies en financiering, zodat je plannen kunt maken om je eigen woning te verduurzamen.

De urgentie om woningen te verduurzamen wordt steeds groter nu de prijzen van energie stijgen. Door deze stijging zullen investeringen in het verduurzamen van de woning ook sneller worden terugverdient. Zeker als er slim gebruik wordt gemaakt van de diverse subsidies en/of financieringen die de overheid aanbiedt.

Hieronder vindt je een overzicht met de belangrijkste subsidies energiebesparing, maar afhankelijk van waar je woont kunnen er ook nog lokale initiatieven zijn. Ga naar https://www.verbeterjehuis.nl/energiesubsidiewijzer om te controleren welke subsidieregelingen in jouw regio van toepassing zijn.

 

 

Van label G naar A