DUCOBox Silent Standaard met euro of perilex stekker

 345,00

De DucoBox Silent woonhuisventilator zorgt voor een centrale afvoer van lucht binnen uw woning

(hxbxd) 480x480x194mm, behuizing kunststof, luchthoeveelheid hoog bij 100 Pa 450m³/h, luchthoeveelheid hoog bij 150 Pa 400m³/h, luchthoeveelheid hoog bij 200 Pa 368m³/h, luchthoeveelheid hoog bij 250 Pa 325m³/h

Inclusief btw en montage bij vervanging bestaande ventilatiebox / juiste afmetingen / plaats leidingen/aan- afvoerpijpen, exclusief extra voorzieningen/werk/accessoires

LET OP! Deze dienst is momenteel alleen leverbaar in de regio Amersfoort*. 

Artikelnummer: DBV-170801 Categorie:

Beschrijving

DucoBox Silent Standaard

De DucoBox Silent is een afzuigventilator die zorgt voor een centrale afvoer binnen Duco’s Vraaggestuurde Natuurlijke Ventilatiesystemen (VNV). De DucoBox Silent is zowel de motor van het systeem, als de master unit waarop sturingscomponenten kunnen worden aangemeld.
Deze stille, compacte, duurzame en uiterst energiezuinige afzuigventilator voert vochtige en/of vervuilde lucht af wanneer nodig én in de juiste hoeveelheid. De eenvoudige constructie en efficiënte gelijkstroommotor staan garant voor een lange levensduur.

De standaardversie van de afvoerbox met akoestische demping, zonder klepsturing. Bij dit type is er bovendien de keuze tussen enerzijds boxsensoren (interne opsteeksensoren in de box zelf) ofwel ruimtesensoren, allebei op basis van CO2– en/of vochtmetingen. (Let op! dit zijn extra opties, vraag De Bespaarvakman naar de mogelijkheden)

Daarnaast werd deze nieuwe krachtige centrale afvoerventilator, de DucoBox Silent, door het ontwikkelingsteam van Duco, volledig in eigen beheer, naar een hoger niveau getild. Het netwerk kan snel & eenvoudig opgebouwd worden dankzij het eigen ontwikkeld communicatieprotocol. De DucoBox Silent is van toepassing binnen het Duco CO2 System en het Duco Comfort System.
Voortaan kan de DucoBox Silent* voorzien worden van een Perilex-stekker. Deze stekker kan op een Perilex-stopcontact aangesloten worden en kan de DucoBox Silent via een bedrade schakelaar in drie standen zetten. Op die manier is er geen extra Bedieningschakelaar nodig. De Perilex-stekker is dan ook de ideale oplossing voor gebruik binnen de vervangingsmarkt.

* Noteer dat het gebruik van een Perilex-stekker niet mogelijk is in combinatie met de DucoBox Silent Connect (zie onder).

 

Duco hield bij de ontwikkeling van de afzuigventilator sterk rekening met de akoestische prestaties. Met enige trots kunnen we stellen dat de nieuwe DucoBox, met een minimaal geluidsvermogen van 57,5 dB(A) bij aanzuig en 46,5 dB(A) bij afstraling van de kast, de stilste van Europa is en fluisterstil haar werk doet dankzij de dubbele wand, in combinatie met een akoestische bodemplaat. Bovendien levert een het Silent Plus Pakket een extra akoestische demping op tot 3 dB! De nieuwe DucoBox beschikt standaard over zeven aansluitingen (doorsnede 125 mm).

Met de introductie van de DucoBox Silent Connect geeft Duco andermaal blijk van een innovatieve inborst. Deze nieuwe loot aan de DucoBox-stam werd bij aanvang van 2017 aan het grote publiek voorgesteld en vormt een solide basis voor een aangenaam binnenklimaat. Maar bij Duco zijn we stellig van mening dat goed altijd beter kan. Niet enkel qua prestaties en energiezuinigheid, maar ook als het gaat om gebruiksgemak.

Niettegenstaande draadloze (RF) communicatie ook nog steeds mogelijk is, kan deze ontwikkeling alle componenten via bekabelde (Wired) verbindingen met elkaar laten communiceren. Een ideale oplossing dus in situaties waar draadloze communicatie niet of moeilijk toepasbaar is. Bovendien is de DucoBox Silent Connect net zoals de DucoBox Focus voortaan verkrijgbaar met Duco’s Communication Print voor een eenvoudige connectie met de nieuwe Duco Ventilation App.

Extra informatie

Voeding

230 VAC (randaardestekker), 230 VAC (Perilexstekker)

Communicatie

RF

Bediening

via Duco Bedieningsschakelaar of via 3-standenschakelaar (allen bij Perilexsteker, geen Duco component)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “DUCOBox Silent Standaard met euro of perilex stekker” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Product Video