Zo werkt de salderingsregeling zonnepanelen

Salderingsregeling Zonnepanelen blijft ongewijzigd tot 2023

geplaatst in: Energie besparen, Subsidie

De salderingsregeling in zijn huidige vorm is tot 2023 gegarandeerd door het ministerie van Economische Zaken. Vanaf 1 januari 2023 zal de regeling geleidelijk worden afgebouwd. Hierdoor zal het voordeel van het terugleveren van energie elk jaar minder worden. Het doel is om per 2031 de salderingsregeling helemaal te laten vervallen. Vanaf dan resteert alleen een mogelijke vergoeding van de energieleverancier.Salderingsregeling zonnepanelen

Wat is salderen?

Salderen is het tegen elkaar wegstrepen van de aan het net geleverde stroom tegen het verbruikte stroom. Overdag wanneer de volop zon schijnt leveren de zonnepanelen meer vermogen dat op dat moment wordt verbruikt. Dit overschot wordt aan het energienetwerk terug geleverd. Als de zon onder is wekken de zonnepanelen geen stroom meer op en wordt er weer stroom afgenomen van een energienetwerk. In Nederland mag de terug levering en afname tegen elkaar wegstrepen.

Lees meer