Bespaartip

Water besparen in de badkamer

geplaatst in: BespaarTips

Per dag gebruiken we per persoon circa 120 liter water voor wassen, doortrekken toilet en schoonmaken. Alleen al voor het douchen gebruiken we circa 39 liter en voor het toilet dagelijks 36 liter. Water besparen in de badkamer kan al met een paar simpele aanpassingen.

Water besparen kan zo:

  • Een bad kost meer 3 x meer energie en water dan een douche. Ga dus liever douchen dan in bad.
  • Neem een thermosstatische douchekraan. Met een zo’n kraan stel je de juiste temperatuur in één keer in. Zo hoef je de kraan niet onnodig te laten lopen voor de juiste temperatuur.
  • Met een waterbesparende douchekop bespaar je het meest als je een gas- of elektrische boiler hebt of een combiketel met boiler. Het gebruik van een spaardouchekop kan tot 40% schelen op je watergebruik en 25% op je energieverbruik voor warm water. De besparing per jaar op basis van een gemiddeld verbruik is ca. € 45 op basis van gas- en waterbesparing.
  • Neem een toilet met een bespaarknop voor de kleine boodschap