Vloerisolatie onderkant vloer

Vloerisolatie, meer comfort lagere energiekosten!

geplaatst in: Eigen huis, Isolatie, Verwarming

De Bespaarvakman krijgt regelmatig vragen over vloerisolatie.

vloerisolatie heeft veel voodelenAls de begane grond vloer van een woning niet geïsoleerd is, gaat ongeveer 10% van alle warmte via deze vloer verloren. Ook gaat er extra energie verloren omdat men de thermostaat vaak 1-2 graden hoger zet. Dit komt doordat koude voeten een oncomfortabel gevoel geven en je stimuleren de thermostaattemperatuur te verhogen. Bij een geïsoleerde vloer slaat de verwarming minder vaak aan. Dit leidt tot een lager gasverbruik en een lagere CO2-uitstoot, wat ook helpt om de opwarming van de aarde tegen te gaan. De investeringskosten voor vloerisolatie worden terugverdiend door de lagere energiekosten.

<< meer informatie over vloerisolatie >>