dakisolatie

Van een koude, tochtige zolder naar een warme behaaglijke leefruimte

Isolatie zolder te Didam afgerond

Bij een woning in Didam uit 1972 waren op dubbel glas na nog geen isolerende maatregelen getroffen. De wens was om een comfortabele leefruimte op zolder te creëren. Nu werd de zolder voornamelijk gebruikt voor opslag. De ruimte was te koud en te donker om als leefruimte te gebruiken. De Bespaarvakman werd uitgenodigd om een advies uit te brengen om energiebesparende en comfort verhogende maatregelen te treffen.

dakisolatieTussen de kieren van het houten dakbeschot keek je tegen de dakpannen aan. De kou kwam via de open trap naar beneden, waardoor men ook op de eerste verdieping last van tocht had. Via een niet geïsoleerd dak gaat ongeveer 30% van alle warmte in de woning verloren en via de wanden/muren 15%. Door het dak van binnenuit te isoleren en het plaatsen van een isolerend dakraam kan er een comfortabele en lichte leefruimte worden gemaakt van deze zolder. Door de besparing in energiekosten zal de investering in ongeveer 4 á 5 jaar worden terugverdient. Voor deze woning heeft De Bespaarvakman gekozen voor 14 cm ISOVER comfortpanel met isolatiewaarde van RC 4.1  met mooie witte afwerkplaten. Dat gaf ook nog eens extra ruimtelijk effect.

Tevens een goed moment om de verouderde elektra op zolder te vernieuwen en uit te breiden. Het leggen van het laminaat, het schilderwerk en het plaatsen van het dakraam is door de klant zelf uitgevoerd. Zo is er een comfortabele en prettige extra leefruimte gecreëerd.

Kijk hier voor het hele project

Lees hier meer over de subsidiemogelijkheden