Spouwmuurisolatie project Olst

Spouwmuurisolatie te Olst afgerond

geplaatst in: Isolatie

Spouwmuurisolatie voorgesteld voor woning te Olst:

Spouwmuurisolatie project Olst
Spouwmuurisolatie aanbrengen

Om het gasverbruik te verlagen en comfort te verhogen voorzien wij primair het toepassen van spouwmuurisolatie voor het gehele woonhuis. De hal achter – bij de achteringang keuken – ook voorzien van extra isolatie van buitenmuur en indien nodig dak (plafond). De verwachting is dat het gasverbruik hiermee tussen 10 en 20% verlaagd kan worden voor het woonhuis.

Consequenties van spouwmuurisolatie

Voor de woning geldt dat spouwmuurisolatie tot gevolg heeft dat het warmteverlies via de muren verminderd wordt. Daardoor is er minder energieverlies. Bijeffect is dat de luchtvochtigheid omlaag gaat en daardoor minder energie (gas) nodig is om de woning te verwarmen. Een ander (nadelig) effect kan zijn dat de aanwezige vocht in de lucht kan condenseren op andere (koudere) plekken. Dit effect is niet direct voorspelbaar, maar dient nauwkeurig in de gaten gehouden te worden in combinatie met ventilatiemogelijkheden.

Onderstaand een korte samenvatting van de maatregelen die de Bespaarvakman adviseert als meest belangrijk. Deze kunnen als eerste stap naar meer comfort en energiebesparend genomen worden:

<<Lees verder en bekijk de foto’s>>