AMERSFOORT kan 1,3 miljoen per jaar besparen met ventilatie

In meer dan 90% van de woningen met een mechanisch ventilatiesysteem hangt een oude ventilatiebox uit de jaren negentig of ouder. Circa een derde van deze systemen voldoet niet aan de wettelijke eisen voor schone lucht in huis. De oorzaak ligt veelal in een verkeerde installatie tijdens de bouw, achterstallig onderhoud of verkeerd gebruik.

Oude ventilatiesystemen zuigen minder goed, geven veelal lawaai en hebben een wisselstroomventilator die veel stroom verbruikt. Met een nieuwe ventilatiebox kan al snel circa € 70,- per jaar aan energiekosten worden bespaard.

Dit betekent dat er in Amersfoort alleen al meer dan 19.000 woningeigenaren circa € 70,- per jaar aan energie kunnen besparen met een nieuwe ventilatiebox. Tijd om actie te ondernemen!

(Verantwoording: circa 90% van de woningen heeft mechanische ventilatie (bron: stichting HIER), Amersfoort heeft 66014 (2017) woningen, dat zijn circa 22004 met mechanische ventilatie. 90% hiervan is 19.803, gemiddelde besparing € 70,- per jaar, dat is circa € 1,39 miljoen)

Vervangen mechanische ventilatie biedt meer voordelen

Mechanische ventilatie zorgt voor gezonde lucht in huis, mits goed aangelegd en er regelmatig onderhoud wordt gedaan. En bij goed gebruik is een mechanisch ventilatiesysteem zelfs beter dan natuurlijke ventilatie. Diverse organisaties zoals Milieu Centraal en het longfonds onderstrepen het belang van goede ventilatie en het schoonhouden van het ventilatiesysteem. Voor de kosten hoeft u het niet te laten, door de energiebesparing heeft u de nieuwe mechanische ventilatie in circa 4 jaar terugverdient. Na 5 jaar is het rendement op uw investering al meer dan wanneer u het bedrag op uw bank had laten staan met de huidige rentestand.

Uw voordeel:

  • Investering snel terugverdiend (binnen 5 jaar)
  • Energiebesparing (tot wel € 70,- per jaar)
  • Schoon en gezond binnenklimaat
  • Minder risico op vocht en schimmels
  • Minder geluidsoverlast

Nu voor alle woningen in Amersfoort en omgeving

Energie besparen met ventilatie ga voor de DUCO silent box
DUCO silent box

Laat nu uw ventilatie-box vervangen voor een nieuw energiezuinig en fluisterstil systeem voor SLECHTS € 315,- 2) incl. Btw en montage

De DUCO Silentbox Standaard met euro of perilex stekker

Laat u ook gelijktijdig de ventilatiekanalen schoonmaken (normaal € 195,-) dan bent u geen € 510,- kwijt maar SLECHTS € 410,-

Wacht niet langer en ga ook geld besparen met schone lucht.

BESTEL HIER

Deze aanbieding is alleen geldig in 2020

1) Amersfoort en omgeving wordt gezien als 25 kilometer vanaf het hart van Amersfoort
2) Vraag naar de voorwaarden; Inclusief btw en montage bij vervanging bestaande ventilatiebox / juiste afmetingen / plaats leidingen/aan- afvoerpijpen, exclusief extra voorzieningen/werk/accessoires